Så skriver du ett attraktivt CV

Behöver du ett nytt CV? Som rekryteringsföretag har vi sett en hel del grymma CV:n, men också ett gäng med förbättringspotential. Nedan listar vi de viktigaste punkterna att tänka på för att fånga mottagarens uppmärksamhet. För vem vet? Mottagaren kanske är din blivande chef, och du vill göra ett bra första intryck!

Vilka mål har du med din karriär?

Inled ditt CV med några meningar om vilka mål du har med din karriär, och vilket som är ditt nästa steg för att nå dit. Det skapar ett ambitiöst intryck och ger rekryterare en tydlig bild av dig och dina förväntningar på din kommande arbetsgivare.

Presentera dina tidigare erfarenheter.

Lista dina tidigare arbetsgivare i kronologisk ordning, börja med din senaste arbetsplats i toppen. Beskriv sedan din roll i respektive företag, vilka arbetsuppgifter du hade och om du arbetat i något specifikt program.

Anpassa ditt CV till tjänsten du söker.

För att fånga rekryterares uppmärksamhet är det viktigt att dina tidigare arbetslivserfarenheter och meriter är relevanta för tjänsten du söker till. Har du andra erfarenheter du gärna vill ha med i ditt CV? Prioritera de mest relevanta för att hålla dokumentet kort, på max ett par sidor. Och tänk på att kvalitet är viktigare än kvantitet.

Tänk på utformningen av ditt CV.

Ditt CV ska vara överskådligt. Använd först och främst ett stilrent typsnitt som är tydligt att läsa. Tänk också på att använda färger som ökar läsbarheten (till exempelvis en mörk text till ljus bakgrund och vice versa), använda jämna radavstånd till varje stycke i texten och säkerställ att det inte dyker upp tomma sidor i slutet på dokumentet. Med andra ord, håll ditt CV välstrukturerat!

Hur kan mottagaren kontakta dig?

Kom ihåg att skriva med dina kontaktuppgifter så att mottagaren enkelt kan kontakta dig.

Kolla efter slarvfel.

Försäkra dig om att du inte har några slarvfel i ditt CV. Här gäller samma princip som att inte komma sent till ett möte eller en arbetsintervju. Det ger ett oseriöst intryck!

Spara dokumentet i ett lättillgängligt format.

Gör det så lätt som möjligt för mottagaren att öppna ditt CV. Spara dokumentet i PDF-format eller dylikt som kan öppnas på alla typer av datorer och enheter.


Publicerades: 4 jul 2022

  • CV
  • Tips

Hitta din nästa kollega idag!

Vill ni höra mer om oss och hur vi arbetar med rekrytering? Vi kommer gärna ut till er på ett kortare möte för att berätta mer.

Boka möte här
Välkommen till Job Solution Swedens hemsida.

Letar du efter Job Solution Holding? Vänligen besök deras hemsida här.