Så skapar du en stark organisationskultur på distans 

Distansarbetet har fått en ordentlig skjuts under de senaste åren, men hur gör man för att bygga en stark organisationskultur på distans och hur går det till? Vår rekryterare Jenny listar fem tips på hur du som arbetsgivare kan bibehålla en stark organisationskultur och gemenskap bland kollegor på distans.  

1. Gör det möjligt för dina medarbetare att växa. Forskning visar att vi känner som mest stolthet när vi får arbeta hårt och växa i våra arbetsroller. Din roll som arbetsgivare är att se till så att dina medarbetare får de verktyg som behövs för att lyckas. Till exempelvis återkoppling – hur ersätts det snabba bollandet över bordet i en digital miljö? Här är kommunikationsplattformar er räddning! Chatta och ring spontant upp varandra med videosamtal för att bolla idéer.

2. Checka in hos dina medarbetare! Avstämningssamtalen har aldrig varit så viktiga som på distans. Stäm av status, stötta och säkerställ dina kollegors välmående. Det gör att du snabbt kan snappa upp om det behövs extra stöttning eller andra insatser. Men viktigast av allt – beröm dina medarbetare och visa att du ser arbetet de gör.

3. Bygg laganda. Styr upp digitala fikastunder! Ett perfekt tillfälle för medarbetare att berätta om sin dag, sina utmaningar och framgångar. Eller varför inte anordna en tävling som alla kan delta i på olika håll?

4. Slopa inte de fysiska träffarna helt. Att genomföra evenemang som kick-offs, julfester eller konferenser är inte helt lätt att göra digitalt och det blir framför allt inte samma upplevelse. Så om det är möjligt, se till att träffas då och då vid särskilda tillfällen. Det gör att ni lär känna varandra och lättare kan ha mer avslappnade samtal när ni sedan träffas online/digitalt.

5. Ring upp varandra! Att mejla eller chatta med dina kollegor är onekligen en smidig kontaktväg, men det ger inte samma sociala utbyte som kommunikation över telefon eller videosamtal. Så till nästa gång, ring upp din kollega! 

Slutligen, vilka punkter kan du ta med till din arbetsplats för att bygga en stark organisationskultur på distans? Att prova sig fram med olika metoder om hur ni ska bygga en bra laganda och stark gemenskap kommer till slut visa vad som funkar för er organisation.


Jenny - Rekryterare


Publicerades: 20 okt 2022

  • Organisationskultur
  • Tips

Hitta din nästa kollega idag!

Vill ni höra mer om oss och hur vi arbetar med rekrytering? Vi kommer gärna ut till er på ett kortare möte för att berätta mer.

Boka möte här
Välkommen till Job Solution Swedens hemsida.

Letar du efter Job Solution Holding? Vänligen besök deras hemsida här.