5 steg mot drömjobbet

”Vi har valt att gå vidare med andra kandidater…” är du trött på att höra den här meningen? Vi vet att vägen till drömjobbet kan kännas lång och svår. Att söka jobb kan vara utmanande och tidskrävande. Vår rekryterare Linda listar fem tips som hjälper dig på vägen.

1. Vilket är ditt drömjobb?

Fundera över vilka arbetsuppgifter du trivs bra med och vilka du trivs mindre bra med. Vilka kompetenser du har och vilka du vill utveckla? Titta sen på vilka branscher och företag som passar in på dina önskemål. Det här hjälper dig bland annat att avgränsa arbetsmarknaden, men framförallt att skapa en tydlig målbild med ditt jobbsökande.

2. Uppdatera ditt CV.

Uppdatera ditt CV med din senaste anställning och utbildningar du har läst. Anpassa ditt CV utifrån vilket jobb du söker. Beroende på erfarenhet, bransch och tjänst kan längden på ditt CV varieras. En regel kan dock vara att försöka hålla det kortfattat och begränsa det till de erfarenheter och kompetenser som är väsentliga för det jobb du söker. Rekryterare vill få en snabb och tydlig blick över om kandidaten matchar deras kravprofil. Var inte rädd för att ta hjälp av en utomstående som kan granska ditt CV för att kunna ge tips och råd på hur du kan förbättra din text och layout.

3. Se över din LinkedIn-profil.

Idag är LinkedIn A och O för dig som är aktiv på arbetsmarknaden. Därför är det viktigt att du har en uppdaterad profil som stämmer överens med din nuvarande sysselsättning. LinkedIn har flera funktioner för att skapa en stark profil. Du har möjlighet att berätta om din bakgrund, presentera dig själv och vilka kompetenser och intyg du sitter på. Du kan också placera stämpeln ”open to work” på din profilbild för att låta arbetsgivare veta att du är öppen för nya utmaningar.

4. Utnyttja ditt professionella nätverk.

Börja med att gå igenom dina kontakter och hör av dig till de som känns relevanta för det jobb du vill söka. Här är LinkedIn din superkraft! Inlägg på LinkedIn har en fantastisk förmåga att sprida sig snabbt både inom och utanför ditt nätverk – vilket är precis det du vill åt!

Sociala nätverk i all ära, men glöm inte de traditionella metoderna. Event och mässor är en guldgruva med arbetsgivare som aktivt letar nya kollegor och du får snabbt en känsla av de olika företagen. Sist men inte minst, bemanning- och rekryteringsföretag sitter på värdefulla kontakter och matchar ihop dig med rätt arbetsgivare.

5. Ha tålamod!

Några sista ord till dig som söker jobb är att vara tålmodig och inte ge upp. Ibland känns det svårt att hitta rätt jobb eller att komma vidare i jobbprocesser, men håll ut! Ditt engagemang och driv speglar sig och kommer att leda dig till ditt drömjobb.


Linda - Rekryterare


Publicerades: 28 maj 2021

  • Jobb
  • Tips

Hitta din nästa kollega idag!

Vill ni höra mer om oss och hur vi arbetar med rekrytering? Vi kommer gärna ut till er på ett kortare möte för att berätta mer.

Boka möte här
Välkommen till Job Solution Swedens hemsida.

Letar du efter Job Solution Holding? Vänligen besök deras hemsida här.