Fem vanliga misstag du bör undvika under arbetsintervjun

Att bli kallad till en arbetsintervju är fantastiskt. Men för många övergår den fantastiska känslan snabbt till nervositet. För att förbereda dig inför din kommande intervju listar vår rekryterare Malin fem vanliga misstag du inte vill göra.

1. Att komma för sent – eller för tidigt!

När vi pratar om att komma i tid till arbetsintervjun pratar vi oftast om att inte komma för sent. Det är ett vanligt misstag och skapar inte bara ett slarvigt första intryck, utan ökar även din stressnivå och risken att snubbla på orden under intervjun. Men! Du bör även undvika att komma allt för tidigt. Det kan bidra till att rekryteraren blir stressad och det blir en dålig start på ert första möte.

2. Du är för ödmjuk

Du har blivit kallad på intervjun av en anledning. Du har troligtvis imponerande erfarenheter och ett CV som rekryteraren är nyfiken på. Så våga berätta om dina erfarenhet och kunskaper – sitter du på något roligt projekt? Vad du drivs av i din arbetsroll? Du skryter inte utan du berättar vad du kan erbjuda.

3. Det visuella intrycket

Först och främst – klä dig i det du själv trivs bra i. Se bara till att dina kläder är hela och rena så att du kan skapa ett gott första intryck! Vill du anpassa din klädsel efter hur företaget klär sig är ett bra tips att kolla om företaget finns på sociala medier för att hitta bilder på företagets anställda. Du kan också hitta bilder på företagets hemsida.

4. Bristande research om företaget

För att ge ett seriöst intryck, och visa att du är intresserad av företaget du söker jobb hos, är det till fördel att vara påläst om företaget. Gå till exempelvis igenom företagets hemsida, läs förordet i årsrapporten och leta upp företagets aktiviteter på sociala medier.

5. Att inte ställa frågor till den som intervjuar dig

En intervju ska inte enbart utgå ifrån att rekryteraren ställer frågor. Våga ställ frågor, ett tips är att förbereda frågor som du vill ha svar på. Vad finns det för utvecklingsmöjligheter i rollen du blir intervjuad för? Hur ser organisationskulturen ut? Och så vidare.

Avslutningsvis vill jag förtydliga att det handlar om att öva när det kommer till att sälja in dig själv på en arbetsintervju på ett naturligt sätt. Ju fler intervjuer du går på desto bättre blir du. När du bemästrar situationen och känner dig bekväm kommer du att ha en tillgång som du kommer ha stor nytta av livet ut.


Malin - Talent Sourcer


Publicerades: 31 jan 2022

  • Intervju
  • Jobb
  • Tips

Hitta din nästa kollega idag!

Vill ni höra mer om oss och hur vi arbetar med rekrytering? Vi kommer gärna ut till er på ett kortare möte för att berätta mer.

Boka möte här
Välkommen till Job Solution Swedens hemsida.

Letar du efter Job Solution Holding? Vänligen besök deras hemsida här.